Als kinderboekenillustrator mag ik verbeelden wat wel én niet in het verhaal gebeurt. Dat is een grote verantwoordelijkheid en een feestje: met mijn illustraties visualiseer ik de wereld en de karakters die tot dan toe alleen nog in de woorden van de schrijver bestonden.

Beer bijvoorbeeld, de hoofdpersoon uit mijn boek Oh Bear, verzamelt in mijn illustraties – per ongeluk – allerlei schatten aan zijn vliegerlijn: in het bos blijven er eikeltjes aan plakken, in de weide bloemetjes en mossels op het strand. Hoe meer ik over het karakter van Beer nadacht, hoe meer hij met zijn aandoenlijke karaktereigenschappen en lieve eigenaardigheden in mijn hoofd tot leven kwam. Mijn illustraties vertellen kleine verhaaltjes binnen het grote verhaal. Naast een grote liefde voor details en lichtvoetigheid, definieert dit mijn werk.

‘Lichtvoetige frisse illustraties’

– Gottmer kinderboeken

Illustratie in ecoline en potlood

In mijn illustratiewereld van ecoline, potlood, zachte lijnen en frisse kleuren is alles mogelijk. Dieren uit alle continenten ontmoeten elkaar, vieren een feestje in het bos en vergeten daarbij vooral niet de slingers op te hangen. Ze bemannen een limonadekraam of eten marshmallows voor hun zelfgebouwde tipi. Plezier is de rode draad in mijn werk. Elke illustratie is een klein verhaal vol verrassende details met mini grapjes en -verhaaltjes, waarin humor, de natuur en een lieflijke sfeer altijd een rol spelen.

‘Je nam er de tijd voor en deed alles wat je moest doen heel secuur’

– Kleuterjuf in mijn afscheidsboek van de kleuterschool

Liefde voor kinderboeken

Het illustreren van boeken, waarin ik serieel kan werken, is mijn passie. In een boek kan ik in verschillende beelden het verhaal vertellen en dat verhaal vanuit diverse perspectieven laten zien. Met mijn werk ben ik elke dag weer als VIP aanwezig op de leukste feestjes. Loop ik mee in een optocht van bonte karaktertjes die pret hebben. En bedenk ik wie de uitnodiging voor het volgende avontuur krijgt: mijnheer wasbeer of misschien toch mevrouw krokodil? Misschien wel allebei!

In mijn illustraties wordt het leven volop gevierd. Wie zijn er aanwezig op jouw feestje? Zullen we het samen vieren?

Omdat mijn manier van illustreren goed werkt in een verhalende omgeving, passen opdrachten binnen de kinderboekenwereld erg goed bij mij. Een boek leent zich immers bij uitstek om met meerdere beelden en met gevoel voor compositie een geheel nieuwe wereld te scheppen.

‘Lieflijke illustraties met zachte pastelkleuren, schattige dieren en verrassende details’

– Eej Magazine

Nieuwsgierig geworden?

Wil je weten wat je nog niet ziet? Mail me! Ik neem contact met je op zodat we rustig kunnen bespreken wat ik voor jou/jullie kan betekenen.

Volop ervaring

In maart 2019 debuteerde ik als (prenten)boekenillustrator met ‘Even lekker niks’ bij uitgeverij Gottmer in Nederland en met Oh, Bear bij de Amerikaanse uitgever Cameron Kids.

In 2017 werd ik uitgenodigd door de non-profit organisatie Nordic Art Initiative om naar Slovenië te komen. Daar mocht ik een dierenfeestje illustreren op de muren van de wachtruimte van het kinderziekenhuis in Ljubljana. In de nazomer van 2019 was ik, in samenwerking met art director en schrijfster Melissa Greenberg en uitgever Cameron Kids, voor de promotie van Oh, Bear in Californië.

Mijn illustraties vind je ook:

  • op Eijffinger behang
  • in tijdschriften zoals Flair, Margriet en Eej Magazine
  • op geboortekaartjes (op maat gemaakt)
  • als raamillustraties